Welkom op de site van Bvba Mergan en Co, een naam met geschiedenis en toekomst.
Bvba Mergan en Co werd opgericht in 1960 door Mergan Albert en Mannaert Maria.  Jarenlang hebben zij hard gezwoegd om de zaak uit te bouwen tot wat ze vandaag is geworden.

Vader Albert behaalde zelfs in 1970 de zilveren medaille op het 20ste internationale uitvindingssalon te Brussel met de toenmalige toepassing van ramen met de buitenkant in Aluminium en de binnenkant in hout.  Hij had hiervoor brevetten in BelgiŽ, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

In de jaren '60 en '70 werkten er tot een 20-tal personeelsleden en 2 zonen.  Wegens gezondheidsredenenen en concurrentie verhoging werd het personeel later aanzienlijk ingekrimpt.

Vandaag wordt de schrijnwerkerij uitgebaat door Mergan Karin en echtgenoot Verdoodt Kris. 

Karin leerde het vak bij vader Albert sinds 1982 en behaalde in 1985 haar diploma 'schrijnwerker'.  Sindsdien werkt ze zowel in het atelier, als bij de klant en regelt ze ook al de administratieve taken.  In 1991 huwde ze met Kris, welke eveneens bij vader Albert het vak leerde en in 1995 als vennoot in de zaak treede. Ondertussen haalde hij ook met avondonderwijs zijn schrijnwerkerdiploma.  Kris staat in voor het atelierwerk en voor de plaatsingswerken bij klanten.  Samen zijn zij het uitvoerende team.

Hun motto:
Kwaliteit en Vakmanschap in Eerlijkheid en Vertrouwen